10 признака, че сте досаден пътник в самолета

В тази статия сме събрали десет неща, които със сигурност изнервят останалите пътници и екипажа на самолета и което е по-добре да не правите, ако не искате да се превърнете в най-непопулярния човек на борда.

1. Знаете как е: отивате на летището, чекирате багажа, минавате проверката за сигурност, купувате си жизненоважното списание с клюките на деня… Сега е време да си починете, може би да пийнете едно в скай-бара? НЕ. Чувате ли това име, което повтарят по говорителите? Това сте вие. Трябва и да се качите на самолета. Навреме. Преди да може да излети за мястото, на което трябва да отиде.

2. Подвижните пътеки са чудесно изобретение за скъсяване на времето на придвижване между далечни гейтове на големите летища. Само поради това, че пътеката се движи, не означава, че трябва да спрете като труп в момента, в който се качите на нея и да оставите багажа си до вас, блокирайки цялата пътека. Това не е част от почивката. Продължавайте да вървите.

3. Да, вярно е, че е странно и неестествено да вечеряте в пълна тишина с непознат човек, при това в такава физическа близост, но това не означава, че през цялото време трябва да говорите или, още по-лошо, да му изплаквате неволите си. Това е полет, не 10-часова сесия при психотерапевта. Когато книгата се вдигне или слушалките влязат в ушите, това е сигурен знак, че трябва да спрете.

4. Виждате ли тези облегалки за ръцете от двете ви страни? Получавате ЕДНА от тях, не две. В противен случай седящия до вас не получава нито една. Не е необходимо да сте огромен, за да заемате много място. Просто да нямате усещане за пространство и за личното пространство на другите.

5. Когато кабинният екипаж показва инструкциите за сигурност, не е смешно да ги имитирате, докато показват местоположението на аварийните изходи. Виждали са го и преди и не са се смели и първия път.

6. Моля не убивайте време в безмитните магазини като тествате на себе си всяка една марка парфюм. Самолета и без това е пълен със странни миризми, от кучешки и котешки до най-разнообразни дезодоранти. Няма нужда да добавяме и този на Бритни Спирърс към микса.

7. Да, самолетните седалки се пускат назад. Да, забавно е да натиснете бутона, да се облегнете и да се отпуснете под звуците на музиката. Но помислете за големия мъж зад вас, който се опитва да вечеря, сгънат като Худини с изглед към скалпа ви. Дръжте седалката си изправена поне по времето за ядене.

8. Деца. Това не е лесен казус. Ако водите деца със себе си, ще посрещнете неодобрителните погледи на останалите пътници. Ако сте без дете, звука от пищенето на детете на седалка 12Б ще ви накара да се гърчите вътрешно. Хората с деца е добре да не забравят кърпички, храна, играчки и мляко. Останалите е добре да си носят слушалки или тапи за уши и да не забравят, че един ден те може да са на другото място.

9. Подскачате от седалката в момента, в който самолета докосне асфалта, издърпвате огромната си чанта от отделението за багаж над главите на останалите пътници и се обаждате по мобилния, за да оповестите пристигането си. Всичко това е ненужно и дразнещо. Много сте зает и важен, разбрахме. Сега седнете, отпуснете се и си дайте сметка, че няма как да минете през 100 души и заключена врата, поне не и в следващите 10-15 минути.

10. „Намери куфарите“ на багажната лента може да ви звучи забавно семейно забавление, но другите пътници почти сигурно не смятат така. Оставете количката на добро разстояние от лентата и не поставяйте цялото си семейство така, че да представляват бариера от хора, от която останалите не могат да стигнат до багажа си.

Ако горните не се отнасят за вас, чудесно, готови сте да резервирате своя билет с нас.