Wizz Air ще лети от София до 5 нови дестинации

Wizz Air / Уиз Еър

Нискобюджетната унгарска авиокомпания „Уиз ер“ (Wizz Air) от днес (19.03.2015) започва продажба на билети за полети от София до пет нови дестинации. От средата на септември ще са първите полети на превозвача от София до Бари, Кьолн, Женева, Мюнхен, и Неапол.

Билетите са в продажба от днес и най-ниската цена за еднопосочен билет е 49.99 лева за едната посока – до Бари. Стартовите цени по другите четири дестинации отново за еднопосочен билет с включени такси и салонен малък багаж са от 59.99 лева.

Полетите до Бари и Кьолн, два пъти седмично в понеделник и петък, започват от 14 септември 2015. Оттогава ще се лети и до Женева. От 16 септември, всяка сряда и събота, ще бъдат полетите до Неапол и Мюнхен (Менинген).

В допълнение превозвачът увеличава честотата на полетите до няколко от текущите дестинации, радващи се на голям интерес: Лондон, „Лутън“ от 11 на 14 полета, до Болоня (стават 4), Ларнака (4), Дубай (3), Малта (3). Това е по информация на Гергю Арбан, търговски директор на компанията.

„Това не само ще увеличи възможностите за пътувания на българите, но и ще доведе още туристи до България, които идват за сити брейк, културен туризъм или за да отидат на ски“, посочи Арбан.

Към флотилията, която изпълнява полети от София, от есента ще се добави и още един самолет „Ербъс“ А320. Арбан посочи, че превозвачът вече е поръчал и няколко самолета А321 като първият ще се включи в графика към края на годината. Той не уточни с колко такива самолета ще се увеличи флотилията на компанията.

Капацитетът за превозване на пътници от София става 1.2 милиона. От компанията посочиха и че през миналата година има ръст на пътниците от 15.8 на сто.

По информация на Дневник.