Wizz Air възобновява полетите от София до Варна от март 2017

Wizz Air / Уиз Еър

Унгарският нискобюджетен превозвач „Уиз еър“ (Wizz Air) обяви в прес-секцията на сайта си, че възстановява полетите си София-Варна от 26 март 2017 година, като полетите ще бъдат всеки ден.

Припомняме, че авиолинията извършваше полети от София до Варна за около две години – от средата на 2008 г. до ноември 2010 г., като останаха подозрения за нелоялна конкуренция от националния превозвач България Еър, който е свързан с концесионерите на летището. Интерес към полетите имаше и цените бяха конкурентни (40-50 лв.), докато в момента цените са доста по-скъпи.

Днес беше обявено още, че също от 26 март компанията ще лети между София и Катания (на италианския остров Сицилия). Полетите до Катания ще са два пъти седмично – в сряда и неделя. Wizz Air съобщават още, че през декември се очаква в София да бъде базиран седми самолет на компанията, като това е във връзка с вече насрочените нови полети от София до Нюрнберг, Донкастър и Базел.

Последните новини от унгарската авиолиния идват на фона на започналите нискобюджетни полети от София до 21 дестинации от ирландската авиолиния Ryanair.