EasyJet спира полетите София – Берлин – София

Easyjet / Изиджет

Лоши новини за стоте хиляди българи в Германия, и поточно зе тези, които често от България до Германия и обратно: нискотарифната авиолиния „Изиджет“ (easyJet) спира да лети между София и Берлин от края на март. Информацията е Дневник. Справка в сайта на нискотарифния превозвач показва, че последният полет по дестинацията е на 26 март 2015 година, а цената за еднопосочен билет е 54 евро.

Досега компанията летеше между българската и германската столица цели три пъти в седмицата, като в Берлин полетите ползваха летище „Шьонефелд“ (повече информация за летището, транспор от и до него – на сайта ни). Това оставя два превозвача по линията София – Берлин – София: Аir Berlin с ежедневен полет и Bulgaria Air с 4 полета седмично. И двете авиокомпании ползват летище „Тегел“ (повече информация за летището, транспор от и до него – на сайта ни). По-малко конкуренция почти винаги значи по-лоши условия на услугата и по-високи цени – нещо, което никой не харесва.

Причините easyJet да спре полета не са ясни. Маршрутът е сред 10-те спрени в бюлетина на компанията. В същото време тя открива нови 68 редовни линии, но нито една от тях не включва София. С тези промени Изиджет вече ще пътува от София само до Великобритания и то само до две дестинации: Лондон (до „Станстед“ и „Гетуик“) и Манчестър.