Самолетен билет първа класа?

Първа класа в самолетите се използва най-често от определен тип хора. Това са хора, за които спокойствието и удобството имат наистина голямо значение и, разбира се, могат да си позволят да заплатят. Често бизнесмени, които не желаят да ги притесняват докато летят си купуват самолетни билети бизнес или първа класа за да могат да работят или релаксират на спокойствие.

В действителност, подобно на влаковете, разликата между първа и втора класа в някои авиокомпании не е винаги е съществена. В някои самолети единствената разлика да бъде в това, че двете класи са разделени от една завеса. Това се отнася с особено голяма сила за полетите на по-кратки разстояния (под 3 часа). Ще се съгласите, че няма смисъл да се плаща двойна цена само за една завеса, аз лично не бих доплатил и едно евро. Ето защо, ако смятате, че ви трябва самолетен билет първа класа проверете първо какво ще ви предложи авиокомпанията срещу парите, които ще дадете.

Бонусите на първа класа

В големите авиокомпании задължително има съществена разлика между различните класи. Летящият в първа класа получава значително по-широко и по-удобно място, подрбано меню и каквито напитки иска – когато пожелае. В някои компании при по-дълги полети има екран, на който се пускат различни филми, възможно е да има и безплатен интернет на борда. Отношението на обслужващия персонал като цяло е много по-добро, което обаче може да премине границата на досадното, в някои случаи, особено ако предпочитате да летите в тишина и спокойствие.

Приятен бонус от чисто материално естество е, че в повечето случаи не плащате такса за багаж. Също така може да ползвате салона за първа класа на летището, от което ще летите. В зависимост от авиолинията и летището, в тези салони има безплатен интернет, бар, снек бар, по-удобни седалки и други екстри.

Освен това като пътуващ първа класа се ползвате от приоритетно качване в самолета, така че няма да ви се налага да чакате на опашката с останалите пътници. При слизане също ще имате възможност да напуснете самолета първи.

Струва ли си?

Към момента няма точно определен стандарт и всяка авиокомпания сама определя какво да предложи в първа класа. Моят съвет да проучите и ако смятате, че си заслужава, да се възползвате от удобствата на първа класа.