Онлайн резервация на самолетни билети

В Западна Европа днес над 60% от самолетните билети се издават онлайн. В САЩ – над 70% (данни от 2012 г.). В България, макар че от 2003 г. издаването на електронни самолетни билети също е факт, а от 1 юни 2008 всички агенции и самолетни компании издават само електронни самолетни билети, практиката да се резервира билет онлайн все още не е толкова масова.

Някои възможни причини за това:

1. Част от хората все още се притесняват от разплащане на големи суми по интернет;
2. Не се познава технологията за издаване на онлайн самолетен билет, което допълнително засилва страховете им;
3. Някои сайтове за онлайн самолетни билети предлагат платформи, които трудно се ползват и разбират от повечето интернет потребители.

В тази статия ще разясним някои от основните предимства на електронния билет пред хартиения, както и това откъде да закупим най-изгодните и евтини самолетни билети онлайн.

Някои от основните предимства:

1. Резервацията и/или закупуването на електронен билет става моментално по интернет или телефона. Това пести време и пари! Представете си, че живеете в малък град или село, където няма туристическа агенция… Естествено! Онлайн самолетният билет е най-добрата и пестяща време и пари възможност;
2. Електронният билет не може да бъде загубен или повреден. Всички „разсеяни” да почерпят!
3. Цената на билета намалява, ако той е електронен (закупен онлайн);
4. След резервация и покупка, по-притеснителните могат спокойно да се обадят на съответната компания, с която са решили да пътуват и да се уверят, че фигурират в системата им.

Трудно е да се изброят предимствата на онлайн самолетните билети – те са много, но като че ли един от най-добрите варианти за всеки български потребител е когато всички тези предимства са съчетани и с една отлична онлайн система, която изцяло е преведена на български език, която е лесна и интуитивна за работа. Такава се предлага на сайта Evtini-samoletni-bileti.net. Формата за търсене на полети е максимално опростена, системата е изцяло преведена на български език с подробни обяснения и описания на стъпките при резервиране и заплащане на самолетен билет.

Предимство е и класирането на авиокомпаниите по цени, а голямото разнообразие от полети, не само на различните компании, но също и като час и време за прекачване, максимално улесняват избора на всеки клиент спрямо индивидуалните му потребности. Заплащането се извършва с кредитна карта по защитен канал, чрез използването на най-модерен метод за криптиране на връзката.

Предлаганите самолетни билети са на най-ниски цени, както на традиционните авиокомпании така и на много нискобюджетни low cost авиокомпании. Всеки потребител резервира и плаща сам билета който му е необходим за пътуването от собствения си компютър. Няма нужда да обикаляте по офиси, да събирате каталози или брошури. Вие сами може да търсите по зададени от вас критерии чрез формата за търсене и след това да сравните и избирете измежду всички резултати от търсенето. Информацията е перфектно структурирана, идеална и за справки, така че да се изберат и закупят най-изгодните и евтини самолетни билети!

След издаването им се получава имейл с индивидуален номер. Документът за самоличност (лична карта или международен паспорт), както и този номер са единствените неща, които са ви необходими на летището. За Ваше спокойствие Ви препоръчваме да разпечатате и да вземете със себе си имейла, в който сте получили потвърждението и информацията за номера на самолетния билет.