Новости от Уиз Еър – полети от София, приоритетен бординг, промяна на полета

Wizz Air / Уиз Еър

През последните 7 дни Wizz Air обявиха няколко новости, за които решихме, че си струва да пишем: новите 5 дестинации от София бяха пуснати 3 месеца по-рано, има подобрения в условията за приоритетен бординг, а също така е улеснена и промяната на полета, в случай, че се наложи да промените първоначално-резервирания полет.

1. 5 нови дестинации от София

През март месец писахме, че Wizz Air обявяват, че от септември 2015 ще пуснат нови линии до Бари, Кьолн, Женева, Мюнхен и Неапол. Явно резервациите за тези полети са били повече, отколкото компанията е очаквала, така че полетите стартират още от 26-ти и 27-ми юли, 2015 година с най-добри цени между 50 и 79 лева. С това WizzAir вече предлага полети от 3 летища в България до 27 дестинации в 14 държави.

Едновременно с това компанията увеличава честотата на полетите по вече съществуващи дестинации:

София – Лондон – от 11 на 18 полета на седмица

София – Болоня – от 3 на 5 полета на седмица

София – Ларнака – от 3 на 5 полета на седмица

София – Дубай – от 2 на 3 полета на седмица

София – Малта – от 2 на 3 полета на седмица

2. Промени в приоритетния бординг

С промени в тарифата за приоритетно качване на самолета пътниците на Wizz Air вече ще имат възможност да вземат малък личен предмет на борда, заедно с останалия си багаж. Като такъв се дефинира ръчна чанта, чанта за фотоапарат или багаж с размер на лаптоп, който не превишава максимални размери от 40x30x18 см.

3. Улеснена промяна на резервация

Освен горните неща, Уиз Еър обявиха и промяна в начина на смяна на вече направена и платена резервация. При промяна на резервация пътниците ще плащат такса за смяна от само 50% от първоначалната цена, която са платили (минимум 10 евро и максимум 60 евро към юли 2015г.) плюс разликата между старата тарифа и багажни такси и новата тарифа и багажни такси.

Летящите с WizzAir имат опцията, за разлика от пътуващите с някои други нискобюджетни авиолинии, да променят резервацията си чрез обаждане до кол-центъра на компанията. Пътниците могат да избегнат таксата за промяна на резервация ако изберат план „Плюс“ или чрез поръчката на „Флекс“ опцията за 10 евро на резервация. И двете опции позволяват неограничен брой промени на резервацията.