Нови маршрути от Варна на Wizz Air и EasyJet

Wizz Air / Уиз Еър

Корпоративният директор на нискобюджетната авиолиния Wizz Air Оуен Джонс обяви откриването на 4 нови линии от Варна до Дортмунд, Мюнхен, Айндховен (Холандия), Ларнака (Кипър) и Милано (Италия). Линиите ще започнат да функционират от лятото на 2017 година.

За целта във Варна ще се открие нова база на авиопревозвача – двадесет и седма поред, от 21-ви юли догодина, откривайки 36 нови работни места. На летището в града ще бъде разположен един нов самолет Airbus A320. Това ще бъде втората база на превозвача в България. През 2017 Wizz Air ще има над 380 000 места в продажба по маршрутите си от Варна, което представлява 260% ръст на годишна база.

Честотата на полетите по популярната линия Лондон-Лутън също ще се увеличи на 10 седмично.

ЕasyJet също обяви, че от лятото на 2017-та започва полети от летище Варна по два нови маршрута до летищата „Гетуик“ в Лондон и „Шьонефелд“ в Берлин.

Полетите до Лондон ще стартират на 6 юни догодина година и ще се извършват три пъти седмично през лятото във вторник, сряда и събота, а от 28 юни ЕasyJet ще летят два пъти седмично в сряда и събота от Варна до летище „Шьонефелд“ в Берлин.