Впечатления от авиокомпания Air France

Air France

Доскоро не бях летял с Air France, но при пътуването ми до Канада ги ползвах за 3 от 4-те части на полета ми (през Париж). Впечатленията ми от една от най-големите авиокомпании в света, с две думи, са почти отлични. Но нека започнем с малко факти за Еър Франс.

Air France е основана през 1933 година при сливането на няколко френски авиокомпании. Тя е подразделение на AirFrance-KLM, обслужва 32 дестинации във Франция и 184 дестинации в 87 държави по света. Авиокомпанията е номер 1 в света по приходи.

Самолети

Флота на Air France от 250 самолета е смесица от Боинг и Еърбъс самолети, най-вече Boeing 777-300, Boeing 777-200, AirBus 330 и AirBus 340. За кратки полети използват AirBus 318, 319, 320 и 321. От 2009-та година ползват и огромния AirBus 380.

Самолетите са на средна възраст 11 години (към декември 2014 г.), което е добре. Тези, обслужващи международни полети са оборудвани с индивидуална мултимедия за всяка седалка – филми, музика, игри…

Екипаж

Предимно жени, повечето говорят добър английски, много услужливи и отзивчиви. На два от полетите осигуриха преместване на пасажери от едни места на други, в единия случай с мое участие, така че се убедих лично.

Обслужване

Останах с много добри впечатления от обслужването на всички гишета, включително когато имах не съвсем стандартна ситуация на връщане при прехвърлянето с друг превозвач.

Храна

Храната е доста добра, като за самолет (френска кухня, все пак). Имат добри варианти и за вегетарианци, лично ги изпробвах и съм доволен.

Допълнителна информация и резервация на самолетни билети на Air France оттук.