Типове хора според багажа

Чудили ли сте се как изглеждате отстрани докато приготвяте багажа си и дали има и други като вас? Ето няколко от най-често срещаните типове хора, що се отнася до стягането на куфари:

 

 

1. Ами ако…?

„Ами ако завали в Сахара точно когато ние отидем“, „ами ако напълнея 5 килограма за два дена и дрехите ми отеснеят“, „ами ако температурите се окажат с 20 градуса по-високи от прогнозите“… Разпознахте ли се? Е, може би е малко преувеличено, но, също като вас, много хора започват всяко второ изречение по този начин, когато се чудят какво да приготвят за пътуването си. Резултатът? Претъпкани куфари и чанти, които без помощ посмъртно не бихте могли да пренесете до желаната дестинация. Не се притеснявайте, не сте сами!

2. Минималистът

Така биха ви описали, ако сте от хората, които, независимо къде и за колко дълго отиват, винаги имат още място в куфара си – за сувенири, подаръци и неочаквани покупки. Това не ви пречи обаче всеки ден да сте в различни дрехи и обувки и да изглеждате чудесно, смайвайки всички с фокусническите си способности! Вероятно не си падате по спортовете или изкуствата, но пък със сигурност знаете как да си осигурите спокойна и безоблачна почивка.

3. Чанти, чанти, чанти…

Ето и един вид хора, които всъщност или нямат куфари, или не ги ползват. Ако сте от тях, ето как протича едно приготвяне на багаж – подреждате всичко необходимо в една малка чанта и възкликвате в екстаз: „Да! Чудесно!“, после продължавате с работата си. След известно време се сещате: „А, да, трябваше да взема и нещата за плаж… е нищо, какво е още една чанта“. Разбира се, забравили сте и официалното си облекло за сватбата на 7-мия си братовчед, но това е лесна работа, защото все още ви се намират свободни чанти някъде в мазето. Докато се усетите багажът ви изглежда все едно седемте джуджета и семейството на чичо Скрудж са тръгнали на почивка заедно. Е, какво толкова, винаги ще се намери място за още една чантичка.

4. Консултиращият се

Ако сте от хората, които може би не са питали само куфара си за съвет при приготвянето на багажа си, то семейство, приятели, малки и големи, никой около вас не е достатъчно надалече или твърде некомпетентен, за да бъде помолен за напътствие. „Отива ли ми тази блуза“, „трябват ли ми по-топли дрехи“, „сещаш ли се какво още трябва да взема“ са само част от въпросите, на които вашите близки трябва да отговарят преди всяко пътуване. Стига да им осигурявате заплата с добавки, едва ли ще имат много против.

5. Тревожният

Ако сте от хората, които приготвят багажа си седмица преди пътуването, то вие попадате в тази категория. Не обичате излишните неща, всичко е перфектно подредено и не си позволявате да оставяте каквото и да било за деня на пътуването. Приключения като „открий паспорта в последната минута“ и „събери 25 комплекта дрехи в един куфар за 5 минути“ не са ви по вкуса. Какъв по-сигурен начин почивката да мине по план?

6. За всеки ден по нещо

Ако се вписвате в тази графа, то това може да означава само едно – още преди да заминете вие прекрасно знаете как ще протече всеки един ден от пътуването ви. Багажът ви е подреден по дни, лишен от излишни неща и имате план за използването на всяка една вещ в куфара. Военните могат да завиждат на организираността ви, а врачките – на точните ви познания за следващите няколко дена.

7. Спонтанният оптимист

Дори и да не сте от тези хора, едва ли е трудно да си ги представите – социални, спонтанни, вечно търсещи приключения и… вечно отлагащи досадните задачи. Ако се вписвате в тази група, значи знаете за какво става въпрос. Не пестите време от партита или други забавления и винаги търсите следващото приключение – че кой има време за организиране и подреждане, тези неща винаги могат да почакат. Сещате се, че ви трябва и багаж, час преди излитането на самолета, но това не е проблем – нали всичко се намира някъде в шкафовете и чекмеджетата… или по рафтовете, масите… май забравихте и нещо на пода. Дано поне да не е паспорта.

Разпознахте ли се в някой от типовете, които сме подбрали? Ако не, можете да споделите в коментарите.