Странни дела срещу авиокомпании

Съд

Милиони хора ползват самолетен транспорт по света и очаквано има някои доста щури дела, завеждани срещу авиокомпаниите. Клиентът наистина е цар в този бизнес, но всичко си има граници. Ето няколко от любимите ни примери за прекрачване на тези граници:

* Студент съди US Airways за 1 милион долара заради изгубен Xbox

* Жена съди American Airlines за 200 000 долара защото мъжа на съседната седалка мастурбирал по време на полет! Според разказа на жената тя заспала, а когато се събудила открила „субстанция“ по косата си, а мъжа до нея мастурбирал. Пътникът е бил арестуван след слизането си, но според жената кабинният екипаж не е предприел необходимите действия по време на полета…

* Адвокат съди Delta Air Lines за 1 милион долара заради това, че заради авиокомпанията пропуснал 80-ия рожден ден на майка си.

* Една жена отказала да изключи мобилния си телефон по време на самолетния полет, арестували я, след което завежда дело срещу Southwest Airlines защото са си свършили работата…

* Някои от пътниците на полет 1549, който кацна аварийно (по чудо) в река Хъдсън са решили, че 5-те хиляди долара компенсация и шанса за втори живот не са им достатъчни и съдят авиокомпанията за емоционални щети.

* Майка съди Шведска авиолиния, след като хамстера на нейния син замръзва до смърт в товарния отсек на самолета.

* Пътници водят дело след като Бони Тейлър изпя „Total Eclipse of the Heart“ на живо по време на полет на Air France, тъй като било твърде шумно.

* Мъж съди JetBlue за 2 милиона долара, тъй като по неговите думи са го накарали да прекара известна част от полета в тоалетните на самолета.

* Мъж съди British Airways за това, че са го изхвърлили от самолета, защото миришел твърде лошо.

Може да се подсещате за тези дела следващия път когато търсите евтини самолетни билети и се чудите защо става все по-трудно да се намерят 🙂